09 mai 2008

Kuidas Vikipeediast natsionaliste leida?

ReichsführerEesti viki on koht, kus kasutajad saavad enda kohta midagi kirja panna, nagu tutvumislehekülgedelgi. Kui rate.ee näiteks lubab panna kirja neid koole, kus sa käinud oled, siis vikipeedia täiendajal pole haridus oluline. (Keeleoskus õnneks ikka on, selle järgi saab seal ennast ka ära märkida).

Aga kuna eesti vikipeedias on äärmisel põhjalik ülevaade teises maailmasõjas sõdinud fašistidest jms, siis võib oletada, et fännklubi töötab korralikult.

Kuidas siis leida vikist Eesti natse? Neid ühendab märk väikese pingviinipoisiga.

Selle märgi tegi vikisse 10. oktoobril 2006 Kasutaja:M2s17, poiss kes õpib ITd ja lausa jumaldab igasuguseid isikumalle oma vikilehel demoda ja neid juurde toota. Pool auru viki täiendamisel ongi tal selleks kulunud, et ennast põhjalikult tutvustav leht vikisse teha.

Nende nimekirja, kes enda kasutajale selle märgi liitnud on, saab siit: http://et.wikipedia.org/wiki/Eri:WhatLinksHere/Mall:Natsionalist Nagu isegi näete, nad ise nimetavad end natsionalistideks. Aga see, kes on kõige rohkem vikisse SS jms tutvustavaid artikleid teinud on Kasutaja:Djreichsfuhrer. Ehk siis DJ Reichsführer - kui haige võib olla?

Erinevalt esimesena tutvustatud natsist, too poiss peale eesti keele midagi ei oska ja oma pilti ja kooli ka kirja pole pannud, juu need siis pole eriti head.

Ega neid natse seal vikis liiga palju polegi, aga vähemalt on nad naljakad. Parima enesetutvustuse preemia läheb vikipeedia täiendajale, kelle iseloomustus kõlab nii: Ravin inimesi ja tõrjun tuld. Mõlemat korraga ei tee.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

tubli selgitus! aga kas oskad öelda ka seda, kuidas sealt kommuniste leida? nemadki ju täiendavad vikit aktiivselt.

Rein ütles ...

Tundub, et kommunistid tutvuvad kuskil mujal. Igatahes pole neil õnnestunud vikisse pesa teha.

Anonüümne ütles ...

Küsimus, kui ma õigesti aru saan, on tõbraste häbimärgistamises. Inimene kes on moraalselt ühisel tasapinnal lööks risti ka kommunistlike kaabakaid ja mõrtsukaid. Äkki mõtled siis välja mingi märgikese nende jaoks ka? Või kas punased ei tõmmanud rohkem veriseid tükke eesti rahvuskehast välja, kui pruunsärklased? Mõlemad kambad olid ju võõrriikide kaarnad-kullid, kes meile kallale sööstsid, kui välja arvata mõned toredad eesti soost kollaborandid mõlemi okupeeriva riigi kaaskonnas? Äkki häbimärgistaks ka vene ja eesti lurjusi, kes süütuid inimesi üle kuulasid, piinasid ja oma kodumaalt koonduslaagritesse ja asumisele vedasid? Oleks nagu tasakaalustatud tegevus?